Nyheter

Nu som ljudböcker

Nu finns både min Edwallbiografi och Desertörsreportaget som ljudböcker, tack vare förlaget Lind & Co. Boken om Allan Edwall är inläst av Dramatens Thomas Hanzon, som faktiskt själv förekommer i slutet av boken. Desertörerna har lästs in av Johan Holmberg, också han på Dramaten. Här nedan finns länkar, men böckerna finns förstås på andra sajter också:

https://www.storytel.com/se/sv/books/allan-edwall-en-biografi-1826862

https://www.storytel.com/se/sv/books/vietnamdesertörerna-amerikanska-avhoppare-i-sverige-1884999

Pressröster om Boken om Beck

”Boken om Beck” finns i din lokala bokhandel och på Adlibris och Bokus. Den finns även som ljudbok (på Storytel, Nextory, Bookbeat och Bokus Play) och e-bok.

Några pressröster om boken:

Johan Erlandsson tvinnar journalistiskt rappt ihop Sjöwall/Wahlöös liv och deras litteratur så att miljön där Beck skapades blir brett belyst. /Bodil Juggas, Arbetarbladet

”Boken om Beck och Sjöwall-Wahlöö och tiden som for” är både gedigen och fascinerande läsning inte minst beroende på att den förenar en tillbakablick på ett Sverige som gått förlorat och ett kärlekspar som levde i en fruktbar symbios med varandra och tiden. /Lena S. Karlsson, Dala-Demokraten

Det är spännande läsning, aldrig tråkig och Erlandsson lyckas faktiskt bygga en hel kronologi kring Sjöwall-Wahlöös liv via böckerna, ända fram till Sjöwalls död i Landskrona i april 2020. /Per Hellgren, Eskilstuna-Kuriren

Klart med nya boken

Nu är det klart med utgivningsdatum och omslag för min nya bok! Boken heter ”Boken om Beck” och har undertiteln ”och Sjöwall–Wahlöö och tiden som for”.

Det är på samma gång en biografi över Maj Sjöwall och Per Wahlöö, och en skildring av fenomenet Martin Beck och det svenska deckarundret. Jag skriver förstås också om de många filmatiseringarna som gjorts, inklusive de många med Peter Haber.

I arbetet med ”Boken om Beck” har jag haft tillgång till hittills opublicerade dagboksanteckningar och brev. Inte minst har jag träffat och intervjuat Maj Sjöwall i timmar.

Piratförlaget ger ut den och den kommer i bokhandlarna och på nätet förstås den 18 augusti. Omslaget är gjort av begåvade Niklas Lindblad.

Skärmdump-omslaget

Kontrakt landat

Nu så, har jag och Piratförlaget ett kontrakt på gång för min tredje bok. Än så länge är det lite hemligt vad den handlar om. Men det blir spännande och som vanligt med en fäbless för svenskt 1900-tal, det är väl ungefär så mycket jag kan säga just nu.

Nytt utseende

Jag har uppdaterat utseendet för webbplatsen, så att den också blir lättare att läsa i mobiltelefonen.

Dessutom pågår diskussioner om en tredje bok. Jag kommer att posta nyheter om den här, så fort något blir klart.