Allan Edwall

Den 14 maj 2009 publicerades min första bok. Det var en biografi om skådespelaren, författaren och artisten Allan Edwall. Jag intervjuade ett 80-tal av Allans vänner, kolleger och familjemedlemmar och tillbringade förstås många dagar på Dramatens arkiv och på Teatermuseet. Boken fick namnet ”Då kan man lika gärna kittla varandra”. Titeln kommer från ett citat av Allan själv. Han sade: Man får inte spela en komedi bara för att den är rolig – då kan man ju lika gärna kittla varandra!

Förstaupplagan sålde slut på ett par månader, men det går fortfarande att köpa den som storpocket på Bokus, Adlibris eller från förlagets egen webbplats: Atlas.

Pressröster om boken:

Njutbar hela vägen igenom.
/Ingemar Unge, Tidningen Vi

Denna berättelse om en svensk artist är något mycket sällsamt. Något mycket annorlunda och en bok som är efterlängtad och som borrar sig in i mitt hjärta.
/Stig Åke Stålnacke, Läsarnas Fria Tidning

Genom hela Johan Erlandssons bok om Allan Edwall hör jag rösten som om det var i går.
/Gunilla Brodrej, Expressen

Erlandsson har gjort ett digert arbete. Han har intervjuat ett åttiotal personer, läst nästan 30 böcker och har en sexsidig kommentar till sina källor. Det är verkligen imponerande och jag – som gammal Edwallbeundrare – läser med skratt och tårar.
/Siv Öberg, Flamman

Till bokens sjunde kapitel finns en egen Spotify-lista, lyssna gärna! Låtlista till kapitel 7 i Då kan man lika gärna kittla varandra

Boken har också en egen sida på Facebook, där jag ibland uppdaterar om Allan Edwall-relaterade ämnen. Tryck gärna på gilla-knappen där!

 

%d bloggare gillar detta: