Boken om Beck

Skärmdump-omslaget

I augusti 2020 kom min tredje bok ut, den här gången på Piratförlaget. Boken heter ”Boken om Beck – och Sjöwall–Wahlöö och tiden som for”. Det är en biografi över Maj Sjöwall och Per Wahlöö, men också en skildring av fenomenet Martin Beck. Omslaget är formgivet av Niklas Lindblad.

Ur förlagets katalogtext:

Maj och Per var glödande kommunister, men också ett innerligt kärlekspar. Reportrar som träffade dem hade svårt att skriva artiklarna efteråt, för vem sa egentligen vad? De föll varandra i talet, alltid tillsammans, alltid sammanflätade. Så Boken om Beck är en berättelse om litteraturhistoria, men också en kärlekshistoria

Utifrån en mängd intervjuer och hittills opublicerade brev och dagböcker tecknar Johan Erlandsson i Boken om Beck bilden av ett av svenskt 1900-tals mest betydande författarskap.

Den 29 april gick Maj Sjöwall ur tiden. Jag satt med henne i timmar och hon berättade om sitt liv, sitt författarskap och också sina hemligheter. Jag kommer att sakna henne mycket.

Köp boken i din lokala bokhandel eller beställ den på Adlibris eller Bokus. Den finns också att köpa som ljudbok och e-bok.